Lees ook onze andere blogs

Klein is groot

Het is het begin van de 20e eeuw, zo rond 1905. Alsof een in korset insgesnoerd middel niet genoeg was, kwam er de obsessie voor kleine smalle voeten. Deze bedroevende nieuwe trend werd aangewakkerd door de "Gibson Girl", die de vrouwelijkheid belichaamde. 

Een "Gibson Girl" is een stripfiguur uit de Verenigde Staten, getekend door Charles Gibson. Zij had een zandloper figuurtje, vakkundig opgestoken haar, een aristocratische uitstraling, een hoop vrije tijd en een onverwoestbaar goed humeur. In die tijd probeerde vrouwen zich opnieuw uit te vinden door zich te kleden als een "Gibson Girl". Zij vergaten echter dat dit voorbeeld geen echte vrouw was, maar dus een stripfiguur. Zelfs de minuscule voetjes werden gezien als teken van goede komaf en adellijkheid.

Zo kwam het dus dat kleine voeten erg in de mode waren. Daarom droegen zowel vrouwen als mannen vaak schoenen die een maat te klein waren. Het was gebruikelijk je voeten in te vetten en ze zo in een paar te kleine en te smalle schoenen te proppen. 

 

© 2017 - 2024 Vos Schoenmode | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel